Tyskt surbröd
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tyskt surbröd
  • 1 stor eller 2 mindre limpor
  •  
  • Dag 1
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten, ca 37 C varmt
  • 3 dl rågsikt
  •  
  • Dag 2
  • 2 dl ljummet vatten, ca 37 C varmt
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen brödkummin
  • 10 - 12 dl rågsikt
  •  
  • Gör så här
  • Dag 1: Vispa ihop jästen med vattnet i en degbunke. Tillsätt mjölet och blanda allt väl. Täck bunken och låt den stå i rumstemperatur i 24 timmar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.