Kött Tomas

Kött Tomas

  • 30 Recept
Lammstek (Crock Pot)

Lammstek (Crock Pot)

Köttet blir mört och faller nästan isär, så några snygga skivor av lammsteken blev det inte. Putsa köttet och lägg ner i crockpoten
Lammracks, oj oj oj så gott!

Lammracks, oj oj oj så gott!

marinaden fungerar till det mesta i köttväg. Glöm inte ta fram köttet minst 30 minuter.  Lammracks på grillen är alldeles fantastiskt gott
Lergryta stek allt i ett

Lergryta stek allt i ett

Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 4* Gnid i köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket
Lammgryta med svamp, rödvin, grädde och timjan

Lammgryta med svamp, rödvin, grädde och timjan

Bryn köttet på morgonen eller kvällen före, i smör, salta och peppra. Innan du går hemifrån så häll vin och vatten i Crockpoten, tillsätt vitlök, lagerblad och köttet
Absolut bästa fläskfilén

Absolut bästa fläskfilén

Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet. Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera
Kotletter i ljuvlig sås

Kotletter i ljuvlig sås

Häll grädde, philadelfiaost, chilisås, sweet chilisås och köttbuljong i en kastrull och sätt på lagom värme så att osten smälter
Mustig köttgryta

Mustig köttgryta

Vad gäller köttgrytor så säger det sig självt att det är råvaran som är huvudsaken och inte receptet
Krämig fläskfilégryta

Krämig fläskfilégryta

Tillsätt köttet och bryn det i matfettet. Tillsätt svampen till köttet och låt blandningen fräsa ett par minuter
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds. Lägg i köttet. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter
Revbensspjäll i ugn

Revbensspjäll i ugn

Ugn. 175°C,. Antal. 2 personer. Tid i ugn. ca 1 tim och 30 min. Under grill och höj värmen till 250°C med glaze de sista
Köttgryta med vitlök gjord på högrev

Köttgryta med vitlök gjord på högrev

Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Tunna revbensspjäll på grillen

Tunna revbensspjäll på grillen

Det ska bara få en riktigt fin yta eftersom köttet redan är tillagat. I lördags testade vi för första (men inte sista) gången att grilla tunna spjäll
Fläskfilé&bacon gratäng

Fläskfilé&bacon gratäng

5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Italiensk marinerad fläskfilé

Italiensk marinerad fläskfilé

Ös dressingen över köttet ett par timmar innan servering. Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning
Fläskfilé med philadelphiaostsås

Fläskfilé med philadelphiaostsås

Foto. Karin / bevemyrs blogg. Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop
Mustig köttgryta på högrev

Mustig köttgryta på högrev

Skär köttet i bitar. Bryn köttet i smöret i en gryta. Lägg allt i grytan efter att köttet är brynt. Låt koka i ca 1,5 timme eller tills köttet och rotsakerna är mjuka
FLÄSKFILÉ MED MASCARPONE OCH MANGO CHUTNEY

FLÄSKFILÉ MED MASCARPONE OCH MANGO CHUTNEY

Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
Himmelska grytan

Himmelska grytan

½ köttbuljongtärning. Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått. Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik
Fläskytterfilé i ugn

Fläskytterfilé i ugn

Gnid i köttet med lite av soyan samt salt och peppar. Lägg köttet i formen slå på grädden, rör i tomatpuré och resten av soyan
Himmelskt god köttgryta

Himmelskt god köttgryta

Jag har ju gjort köttgryta många gånger förut men då använt mig av högrev för det mesta. Kommer ni över ett sånt köttstycke någon gång så tycker jag absolut ni ska testa denna grytan
Mustig högrevsgryta!

Mustig högrevsgryta!

Börja med att tärna köttet, hacka löken, skiva purjon, skiva vitlöken tunnt och fräs sedan allt detta i en gryta med smör tills köttet är brynt