Bearnaisesås är en riktig klassiker och i dag finns det några riktigt bra varianter på marknaden. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra bättre än de flesta köpe-såserna
Bearnaisesås är en riktig klassiker och i dag finns det några riktigt bra varianter på marknaden. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra bättre än de flesta köpe-såserna
IngredienserDuchessepotatis. Duchessepotatis. 7-8 potatisar1 äggula2 msk vispgrädde (beror lite på potatissorten)salt och pepparGrönpepparsås. 2 st schalottenlökar50 g smör1 msk frystorkad grönpeppar2-3 msk kalvfond3 dl vispgräddesalt och peppar. 7-8 potatisar1 äggula2 msk vispgrädde (beror lite på potatissorten)salt och pepparGrönpepparsås. 2 st schalottenlökar50 g smör1 msk frystorkad grönpeppar2-3 msk kalvfond3 dl vispgräddesalt och peppar
Finhacka salladslök, och skiva vitlök. Rör om snabbt och servera. 150 g Färska haricotsverts. 11 msk MatoljaSkär av båda ändarna på haricotsverts. 1Värm upp en panna med 1 msk matolja på mellanhög temperatur. Tillsätt sichuanpeppar och stek i 1 minut. 1Tillsätt haricotsvertsoch stek i ca 5 min tills de fått färg. 1Medanharicotsverts steker, skär ingefära i tunna stavar. 1När haricotsverts fått färg, tillsätt ingefära, salladslök, vitlök ochharicotsverts
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon ochharicotsverts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Häll över stekspadet genom en sil ned i kastrullen, koka upp och späd med vatten (mjölk). Putsa det rumsvarma köttet från hinnor och gnid in i peppar och salt runtom
Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.