Surdegsbröd med Manitoba cream-mjöl
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dag 1
  • 1 dl vetemjöl eller Manitoba cream-mjöl
  • 1 dl ljummet vatten
  • 10 g jäst (kan uteslutas om man har flera dagar på sig)
  • 1 msk honung
  •  
  • Dag 2
  • 1 pkt jäst
  • 50 g margarin
  • 5 liter ljummet vatten
  • 3 dl Manitoba cream-mjöl
  • 3 dl grahamsmjöl eller rågkross
  • 7 dl rågsikt eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ dl honung
  • 1 msk krossad kummin
  •  
  • Ev. smaksättning
  • 1 msk grovsalt strös över bröden
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • Även gott att ha i degen eller ovanpå färdigjästa bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.