Täck med lock eller handduk och låt stå över natten. Det här brödet tar verkligen sin tid och behöver passas under flera timmar men det var också det helt klart bästa och godaste brödet jag har bakat
Detta bröd har jag bakat många gånger, och det blir alltid bra. Surdegsbrödmed havre. En bakbok som jag varmt kan rekomendera för såväl nybörjare som mer vana bagare som vill baka med surdeg
Strö över lite vetemjöl och täck degen i en bunke med en bakduk. Jag fick den stora äran att göra det första blogginlägget, eller så är det bara för att jag är så otroligt nöjd med mitt brödbak från igår
Surdegsbrödmed råg ochäpple. Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd medäpple
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Ett riktigt gott och saftigt bröd med hela hasselnötter och bitar av färkt äpple. Platta till varje degbulle, vik in en kant mot mitten och tryck till med handloven
Skär löken och vitlöken i bitar och stek mjuk i oljan på medelvärme. Servera med bulgur. Tillsätt quornbitarna, valnötterna, äpplebitarna, kikärterna och stek en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.