Mina favoriter

Mina favoriter

  • 7 Recept
Mina favoriter
Rårörd saft

Rårörd saft

Krossa bären, (de behöver inte repas), enklast med händerna eller en mosstöt. Sätt till vatten, vinsyra och atamon

Äppelkaka

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en bakform, gärna en med löstagbar kant. Blanda ihop alla ingredienser utom äpplena till en jämn smet

Surdegsbröd med Manitoba cream-mjöl

Dag 1. Rör i hop till en lös deg låt stå på varm plats med plastfolie över tills dagen efter. Dag 2. Då kan man välja att antingen baka ut surdegen eller "mata" den med ½ dl ljummet och ½ dl mjöl varannan dag tills man ska baka
Sockerkaka med vinbärssirap

Sockerkaka med vinbärssirap

De röda vinbären vid sommarstugan hade börjat bli övermogna, några hade torkat. Det är ju synd på så goda bär
Surdegsbröd!

Surdegsbröd!

Mina egna försök med att underhålla en surdegskultur har inte varit direkt lyckade. Familjen vägrade att befinna sig köket ett helt dygn efter att jag slängt mina försök till surdeg, så illa luktade det
Frallor med Manitoba och hel dinkel

Frallor med Manitoba och hel dinkel

Så har även jag gått och köpt den där lila påsen från Finax med Jan Hedh på bild som innehåller Manitoba mjöl
Knäckig äppelkaka i långpanna

Knäckig äppelkaka i långpanna

Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé