Mandel, mandelmjöl, rå kakao, fikon och dadlar köper jag från Råvarubutiken, chiamjölet hittar du hos Immun eller Bravara, och resten i vanliga livsmedelsbutiker eller hälsokostbutiker
Sojamjölet kan ersättas med rårismjöl t ex, mandeloljan kan bytas till rapsolja, ochpistaschnötterna kan ersättas med andra nötter, mandel, solroskärnor eller pumpafrön
I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Och SÅ nyttigt, med massor av vitaminer, mineraler, bra fettsyror och inflammationsdämpande ingredienser som mandel, mandelolja och körsbär - något som jag ju brukar tjata om i tid och otid
Känn med sticka för att kolla om limporna är klara. Rör i honung, yogurt och lingon. Tryck i smeten i brödformar, man kan både smöra och bröa formen eller lägga ett bakplåtspappar i
Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Inkabären kan bytas mot strimlade dadlar, aprikoser eller något annat bär som du tycker om. Teffmjölet ( som tillhör familjen gräs och är glutenfritt) i sin tur kommer från nordafrika och används traditionellt i det etiopiska brödet/pannkakan injera
Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.