Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Och sorry, jag har inte hittat särskilt många glutenfria köpebröd som uppfyller de kriterierna. För min egen del börjar jag alltid dagen med en rejäl frukost, där det så gott som alltid ingår en smörgås med något proteinrikt pålägg och grönt
Inget husk och inget xantangummi i de här glutenfria kolasnitten. Han hade utgått från ett recept med vanligt vetemjöl som han hittat på nätet och helt enkelt bytt ut vetemjölet mot mandelmjöl
Om du gillar riktigt mörkt, mustigt, smakrikt och saftigt bröd tycker jag definitivt du ska testa den här glutenfria varianten, som jag bakade i veckan
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord (förstås medglutenfri mjölmix på ). Lös upp jästen och mjölk/mjölkersättning och vatten med en visp i en bunke
Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön. Jag plattade först ut med händerna, sedan fördelade jag lite mandelolja på degen och kavlade ut till knappa plåtens storlek
Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska ochmed både grönkål och brysselkål. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
Påskharen dök upp med påskägg också minsann, och Lilla I var i sitt esse. Vardag igen, hörrni, efter en alldeles fantastisk påskhelg med underbart vårväder
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj och kanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Den här pajen klarar sig alldeles förträffligt på egen hand, som ensam vegorätt och tillsammans med någon sallad, men den är också ett perfekt inslag på julbordet bland skinka, prinskorv och köttbullar
Rör ned mandelmjöl, samt kokosnötsmjöl blandat med bakpulver. Den här gången blev det en rustik plommondessert, som smakar gott tillsammans med en klick lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass, för er som tål det
Mjölet jag använde är Chrisbels glutenfria mjölmix som jag skrivit om tidigare (här, här och här till exempel), och som grund använde jag den surdegsgrund som Isabel ger recept på i sin blogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.