Durramjöl är ett naturligt glutenfritt, halvljust fullkornsmjöl. Folk uppskattar bland annat att de är så enkla att baka och att de verkligen liknar “vanligt” bröd
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött påoch testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Det är ett underbart gott, mjukt och saftigt bröd som går utmärkt att rosta. Och så tänker jag "imorgon ska jag köpa/hitta på något", och så står man där dagen efter och hittar inget vettigt i kylen den dagen heller
Om jag bakar det igen kommer jag nog ha i lite mindre mjöl, jag var på väg att sluta ösa i flera gånger men så blev degen kladdig om igen, men det blev på gränsen till lite för kompakt, och det är ju ett litet krux med mjöl-det är bäst om det vägs och inte mäts i mått
Många har frågat efter recept på nöt/mandel-fritt bröd, så här kommer ett sånt. Jag smaksatte den här med sesampasta, sesamfrön och kanel, så det smakar gott både som smörgås ochfikabröd
Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept. Här är recept på Glutenfria frallor. (jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl
Det är naturligt glutenfrittoch är rikt på bland annat zink, järn och magnesium. Jag är en riktig brödmänniska, så för mig är det viktigt att brödet smakar gott och har en bra textur
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Kavla ut - lättast direkt på bakplåtspapper - till runda kakor
Jag glömde sätta på min timer, så brödet fick jäsa en och en halv timme, men det gick bra det också. Klappa om degen med lite pumpakärnolja på händerna så den blir jämn och fin och så att solrosfröna lättare fastnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.