Förvaras i kyl, men ta fram dippen en god stund i förväg eftersom den lätt blir hård. 1Tzatziki0,5 gurka salt 5 dl grekisk yoghurt 1-3 klyftor vitlök, rivna 1 msk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger 1 kruka dill, hackad. 1Fetadipp3 –6 sivripaprikor (eller 1 vit, grön eller röd paprika + 1-2 chilifrukter) 2 msk olivolja 150 g feta 0,5 dl grekisk yoghurt 1 msk vitvinsvinäger 1 liten klyfta vitlök, rivenTzatziki
Låt köttet vila efter tillagning så blir det lättare att skär upp i snygga skivor. Emmis skrutt åt med god aptit, Tzatziki är en av hennes favorit saker att ”dippa” i
Tillsätt rapsolja, (så mycket att det täcker botten, men inte mer då det skvätter en del i början) och lägg ner potatisen, den ska få en lite lätt friterad yta
Salta lätt. Tzatziki. Jag tyckte honungs-sambal-blandingen blev lite för seg i konsistensen så jag hade i en gnutta rapsolja också för att det skulle blir lite mer lättflytande
Forma ganska stora biffar (går lättast om man sköljer händerna i kallt vatten först), stek i smör. Lördagens middag gick i vitlökens tecken där vitlök fanns i både biffarna och tzatzikin
Var noga med att använda en riktigt vass kniv då det är lätt att slinta om kniven är för slö. Placera sötpotatisen, tofu och sparris på tallrik och lägg en stor klick tzatziki vid sidan om