Skala och riv gurkan grovt. Strö över salt och låt stå i 20 minuter. Skölj och krama noga ur all vätska. Blanda yoghurt, vitlök, olivolja och vinäger. Rör ner dillen och smaka av om det behövs mer salt. Låt stå en stund och samla smak. Fetadipp
Sätt ugnen på 250° och grill. Placera paprika och chili på en oljad plåt och grilla tills de börjar mörkna runtom. Vänd då och då så att de blir jämnt rostade. Lägg i en plastpåse och knyt om. Låt ligga i 15 minuter. Dra sedan av skalet, skär köttet i bitar och peta bort alla kärnor. Mixa paprika- och chiliköttet med lite av oljan. Smaka hur starkt det är. Mixa feta, yoghurt, resten av olivoljan, vinäger och vitlök i en annan bunke. Tillsätt lite av paprikamixen i taget tills du tycker att du har fått till lagom sting. Fortsätt mixa till en slät dipp. Förvaras i kyl, men ta fram dippen en god stund i förväg eftersom den lätt blir hård. Servera gärna med varma pitabröd att dippa, alternativt till lite extra rostad paprika och oliver.
Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Ingredienser Kålpudding Receptet är för 4 personer 500 gram älgfärs* 1 st vitkålshuvud 1 st gul lök 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt Efter tycke & smak svartpeppar Efter tycke & smak kokosolja (alt
Jag har fått så många målande beskrivningar om hur fantastiskt gott det är med dessa lååånga korvar som läggs i lååånga bröd och toppas med krämig avocado, majonäs och hackade solmogna tomater
Han har lagat vårt grillskydd som fått små hål, med blommor utklippta från vaxduk. På kvällen kände vi oss lite sociala så det blev lite Wii-spel med Mark och Christina
För flera år sedan när jag och sambon var med i viktväktarna komponerade vi receptet på den här köttfärssåsen som innehåller ungefär lika delar köttfärs och grönsaker
Placera dessa därefter köttet som ett torn på tallriken och stick en trästicka rakt igenom. Souvlaki gör mig knäsvag älskar kombinationen med underbart marinerat kött, potatis och denna underbar yougurtsås som är så syrlig och god med en liten tach av vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.