Dagens lunch blev gratinerad zucchini med tomatsås, champinjoner och mozzarella. Tomatsåsen som blev över fryser jag in och den får bli ett tillbehör till pasta framöver
Här har jag gjort en vegetarisk variant av LCHF-pizzan och toppat med en lättfixad tomatsås och zucchini, Har du tid kan du gärna koka ihop tomatsåsen en stund, men det går bra utan också
Kikärtspasta med tomatsås, zucchini och valnötter (vegan). linspasta och tyckt att den haft trist konsistens eller smak – prova igen med en smakrik tomatsås som i det här receptet
Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant
Hyvla någon centimeter breda remsor av zucchinin och fräs upp i stekpanna i kokosolja. Lägg upp citrontagliatellen av zucchini på en tallrik eller uppläggsfat och fördela kycklinggrytan över
Vi hade köttfärsbiffar från gårdagen (hamburgare) så jag la dem i en ugnsform tillsammans med skivad zucchini och hällde över en sås av krossade tomater, 1/2 pressad citron, 1 pressad vitlöksklyfta, oregano, salt, peppar och strödde därefter över skivade svarta oliver