Surdegsgrund grahamsmjöl recept

Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Jag tror det beror på att min surdegsgrund är ny. Rör ihop surdegsgrund, jäst och vatten i en bunke och tillsätt mjölet
Ljusa dinkelbröd

Ljusa dinkelbröd

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke
Bröd för den late bagaren

Bröd för den late bagaren

Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
Med nötter och frön

Med nötter och frön

Jag använde min alldeles nya surdegsgrund som det var bra fart på. Det är ingen jäst i brödet, så det gäller att det är bra liv i surdegsgrunden
Mammas lingonbröd

Mammas lingonbröd

Ja, eftersom surdegsgrunden gick åt fanders så fick det bli ett annat bröd denna eftermiddag. 7 dl grahamsmjöl. 7 dl grahamsmjöl
Kalljäst utflyktsbröd med surdeg

Kalljäst utflyktsbröd med surdeg

Ett väldigt lättbakat bröd dessutom, såvida du har en surdegsgrund att tillgå vill säga. 35 g jäst5 dl vatten1,5 dl surdegsgrund10-11 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl2 dl rågsikt1 tsk salt1 msk neutral oljaGarnering, ex. 1,5 dl surdegsgrund. 1 dl grahamsmjöl
Söndagsbröd

Söndagsbröd

100 g surdegsgrund (jag blandande ungefär lika mycket av vete-, råg- och grahamssurdegsgrund). 135 g grahamsmjöl. 100 g surdegsgrund (jag blandande ungefär lika mycket av vete-, råg- och grahamssurdegsgrund). 135 g grahamsmjöl
SURDEGSBRÖD MED SOLROS- OCH PUMPAKÄRNOR

SURDEGSBRÖD MED SOLROS- OCH PUMPAKÄRNOR

Brödet blir lite grövre eftersom det är grahamsmjöl och grovt rågmjöl i. 100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 200 g grahamsmjöl. 100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 200 g grahamsmjöl
Två goda surdegsbröd

Två goda surdegsbröd

100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 100 g grahamsmjöl. 100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 100 g grahamsmjöl

Koka soppa på en spik: Pizzamodellen

Blanda ihop surdegsgrund, olja och vatten. 0,5 dl rågsurdegsgrund. 3 dl fullkornsvetemjöl/grahamsmjöl. 0,5 dl rågsurdegsgrund. 3 dl fullkornsvetemjöl/grahamsmjöl
kryddigt frukt- och nötbröd

kryddigt frukt- och nötbröd

Blanda ihop fint rågmjöl, vatten och surdegsgrund i en separat bunke. grahamsmjöl (ca 6. Dag 1. Klipp fikonen och aprikoserna i mindre bitar och lägg dem i en skål
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Blanda vatten, fint rågmjöl och surdegsgrund. Grahamsmjöl. dag 1. Lägg aprikoserna i en skål, täck med vatten och låt stå över natten
#breadspo

#breadspo

Tack för inspirationen och surdegsgrunden Henrik och Andy. 2 dl grahamsmjöl. 2 dl grahamsmjöl. Tänk er Sebastien Boudet och Pain de Martin-Martins hemliga utomäktenskapliga kärleksbarn på speed

Surdegsgrund

Vetesurdegsgrund. Rågsurdegsgrund. 100 g vetemjöl, 100 g grahamsmjöl, 50 g russin, 2 dl vatten 45 gr, 1 tsk rumstempererad honung. 150 g vetemjöl, 50 g grahamsmjöl, 2 dl vatten 45 gr. Om du använder all surdegsgrund till ett bak kan du spara 1 dl av fördegen och förvara den i kylen till nästa bak. 100 g grahamsmjöl. 50 g grahamsmjöl
Vetesurdegsstart

Vetesurdegsstart

DAG 1 MORGON100 gr vetemjöl100 gr grahamsmjöl50-100gr russin ( jag tog 77gr) blötlagda och mosade jag körde mina med stavmixer1,5-2 dl vatten1 tsk honung. 150 gr vetemjöl50-150 gr grahamsmjöl1-1,5 dl vatten. Mata den en gång i veckan med 1/2dl vatten 45 gradigt och 2 msk vete eller grahamsmjöl. När du använt surdegsgrunden till din surdeg , kom ihåg at ta av 1dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. 100 gr grahamsmjöl. 50-150 gr grahamsmjöl
Hembageri

Hembageri

Blanda ihop havregryn, grahamsmjöl och salt. Rågmjölet tog slut, så jag ersatte det med grahamsmjöl och en del av solroskärnorna bytte jag ut mot pumpafrön
Frukt och bärbröd

Frukt och bärbröd

1 dl surdegsgrund. Ta undan 1 dl surdegsgrund i en glasburk till nästa bak. 300 gram grahamsmjöl. 1 dl surdegsgrund. 300 gram grahamsmjöl