Frukt och bärbröd
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st
  • 1½ liters formar
  • 8 dl ljummet vatten
  • 1 dl surdegsgrund
  • 480 gram grovt rågmjöl
  • Blötlägg i en skål
  • 250 gram torkade aprikoser
  • 3 dl ljummet vatten
  • Häll ner fördegen
  • aprikoserna med blötläggningsvattnet som ev är kvar
  • 100 gram hel mandel
  • 30 gram grovhackade torkade äppelringar
  • 20 gram torkade röda vinbär
  • 100 gram solros- eller pumpakärnor
  • 25 gram jäst utrört i 2 dl ljummet vatten
  • 300 gram grahamsmjöl
  • 400 gram vetemjöl
  • 2 tsk malen kanel och 1 msk salt
  • Blanda alltsammans väl under några minuter och låt jäsa i bunken ca 45 min - 1 tim Värm ugnen till 250 grader Fördela smeten i tre smorda brödformar och fyll upp till 2/3
  • Jäs ytterligare ca 45 min
  • färdigt för ugnen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.