aprikoserna med blötläggningsvattnet som ev är kvar
100 gram
hel mandel
30 gram
grovhackade torkade äppelringar
20 gram
torkade röda vinbär
100 gram
solros- eller pumpakärnor
25 gram
jäst utrört i 2 dl ljummet vatten
300 gram
grahamsmjöl
400 gram
vetemjöl
2 tsk
malen kanel och 1 msk salt
Blanda alltsammans väl under några minuter och låt jäsa i bunken ca 45 min - 1 tim Värm ugnen till 250 grader Fördela smeten i tre smorda brödformar och fyll upp till 2/3
Skiva fruktenoch lägg i lager i en ugnsfast form. Servera med glass och sen är det bara att njuta. In i ugnen på ca 150-175 grader i ca 10 min, eller tills chokladen smält ochfrukten blivit varm
Fruktoch grönt på buffébordet. Hej igen och god eftermiddag. Piffa upp buffén med färgglada frukt- och salladstallrikar som placeras ut lite varstans på bordet
Du kan få din fruktoch dina grönsaker att hålla längre. Hur många gånger har man inte hittat rutten frukt eller ledsen sallad längst ner i lådan i kylskåpet
Den här yoghurt ochfruktblandningen är superenkel och passar perfekt som en nyttig efterrätt, men också som mellanmål eller som en del av en god frukost
Blötlägg fruktenoch låt stå lika länge. Blanda vatten, rågmjöl och surdeg i ett stort kärl. Stjälp genast bröden ur formen och låt svalna insvepta i handdukar
Blanda frukten, nötterna mjölet och bakpulvret i en skål. Hacka frukten smått eller mixa den lite. Smält smöret och blanda med socker och sirap i en skål
Frukt. Äpplena kärnas ur och delas i tunna klyftor. Ingredienserna varieras efter årstid och smak, t. med sommarens bär och grönsaker, även bönor, kikärtor, nötter och frön är bra att lägga till
Ett recept ur boken Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Smält då chokladen i vattenbad och doppa bollarna i den med hjälp av en gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.