Vispa alla ingredienser med elvisp ca 10 minuter. Ställ in bunken i frysen om den är för kladdig. Lättast är det att rulla bollarna när den blivit lite hårdare
Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ner resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl
Silverstenks ljusa limpor , 2 bröd , 30 portioner. Silverstenks ljusa limpor. Hej godingar. Jag bakade bröd i fredags och åt ihop med pastasallad och het korv
Det bakades ju en massa gott bröd när jag senast var i Tärnaby och sen dess har jag sparat på detta recept för att kunna dra fram det en söndag som denna
Här är ytterligare några goda frallor som är perfekta till en lördagfrukost. (Fredag) morgon. 100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund
Jag har länge haft som mål att alltid baka vårt egen bröd - knäckebröd undantaget - men så hamnar vi i perioder när vi inte äter så mycket bröd och hela idén faller i glömska
0,5 tsk jäst (3 g). 13,5 dl vatten (350 g). 17,5 dl vetemjöl (450 g). 12 tsk salt (12 g). 10,5 tsk jäst (3 g) 3,5 dl vatten (350 g) 7,5 dl vetemjöl (450 g) 2 tsk salt (12 g)Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna
Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här
Det här brödet har jag velat testa ända sedan i somras då jag hittade receptet i mormors tidning och fick äran att riva ut det, men det har inte blivit av fören nu (
V. i. s. t. l. å. e. r. d. g. o. D. ä. c. k. J. a. b. m. n. h. ö. S. v. ,. R. p. f. H. é. B. u. ). 5. j. F. 8. -. 9. 1. 2. 0. (. 4. L. T. y. A. 3. P. U. M. G. a v
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.