Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Falukorvsgratäng provencale (ca 4 port) Du behöver. Stek gratängen mitt i ugnen ca 40 min, tills potatisen är mjuk och den fått fin färg. Stek gratängen mitt i ugnen ca 40 min, tills potatisen är mjuk och den fått fin färg
Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör. Stek potatisen i en het panna med matolja tills den får fin färg, stek i flera omgångar
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Hetta upp olivolja i en stekpanna (som tål ugn) och stek potatisen tillsammans med smör, timjan och vitlök tills potatisen fått fin färg
Hetta upp en stor stekpanna med höga kanter som tål ugn. Oxfilé provencale är klart att servera. Bryn potatisskivorna några i taget några minuter i stekpannan i olivolja
Putsa steken, gör hål med vass kniv och stick in vitlöken. Gnid in steken med kryddorna. Sätt in en stektermometer i den köttigaste delen och lägg steken i en långpanna
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek potatisen i rikligt med olja och smör tills potatisen är genomjuk och har en knaprig yta