Riven muskotnöt. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Riven muskotnöt. Det här är en god paj som passar på buffé och som smakar mycket gott tillsammans med lax
5 dl skalade sesamfrön 40 g Smör 1 msk Fiberhusk 1 tsk Salt 1 st Ägg Fyllning 1 st gul lök 300 g färsk eller fryst bladspenat smör till stekning 1 krm muskotnöt 4 st Ägg 2 dl crème fraiche 200 g hårdost Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
muskotnöt. Tina spenaten. Smörj en pajform och lägg ut smördegen, alt färsk pajdeg. Krama ur så mycket vatten som möjligt ur spenaten och lägg det i en skål
Salta, peppra och krydda med muskotnöt. Så här gör du. Förvärm ugnen till 200 °C (över- och undervärme). Tvätta och sortera spenatbladen och ta bort sega stjälkar
1 krm riven muskotnöt. Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diametern. Nagga degen med en gaffel och låt den sedan vila i kylen 15-30 minuter
5 krm muskotnöt, riven. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter)
1 nypa(or) muskotnöt. Blanda mjölsorterna med peppar och sedan smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, 20 - 22 cm i diameter