Rotselleri tillagning recept

Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

rådjursfond (kommer skapas i tillagningen). 100g rotselleri. 1 morot 100g rotselleri. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Makaronigratäng med färs

Makaronigratäng med färs

morot och rotselleri. Tid för tillagning. MAKARONIGRATÄNG MED FÄRS. Alla barns favoritgratäng - makaroner blandat med köttfärs under ett härligt osttäcke
Pulled Pork med goda tillbehör

Pulled Pork med goda tillbehör

Skala och grovriv morötter och rotselleri. Dagen före tillagning kryddar man upp karrén ordentligt, låter den vila i kylskåpet över natten
Använd din Crock Pot

Använd din Crock Pot

Hacka lök, riv morot och rotselleri och pressa vitlök. Intensiva med ett helt annat djup och smakpalett jämfört med traditionell tillagning
Värmande korvgryta i Crock Pot

Värmande korvgryta i Crock Pot

Hacka lök, slanta morot, skär squash, tärna rotselleri och potatis. Tack vare Crock Pots långa varsamma tillagning fördjupas smakerna och lyfts fram både vad gäller korv och rotsaker samt att näringsvärdena bibehålls
Anksnack

Anksnack

morot och rotselleri, tärnade. Några personer avrådde dessutom mig från gås då tillagningen skulle ge enorma mängder gåsfett precis överallt i köket

Förförisk fransyska

en bit rotselleri. Vi kastade i lite goda rotfrukter med ca en timme kvar av tillagningen, spadet fick utgöra såsen
Vegetarisk chili i lergryta

Vegetarisk chili i lergryta

150 g rotselleri, tärnad. Lägg lergrytan i blöt i vatten minst 15 minuter innan tillagning. 150 g rotselleri, tärnad. Lägg lergrytan i blöt i vatten minst 15 minuter innan tillagning
Trädgårdsmästargryta

Trädgårdsmästargryta

Skala lök, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och ansa purjolöken. 1 bit rotselleri. Dela köttbitarna i mindre bitar
Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Filéerna har alltid fett och skinn kvar vilket gör att de blir saftiga vid tillagning. 2 skivor rökt skinka / 3 finhackade vitlöksklyftor / 5 cm purjolök (50/50 grönt/vitt) / 1 finhackad gul lök / 100-150 g finhackad rotselleri / 2 msk tomatpuré / 2 msk hackad timjan / 2 msk hackad oregano / 1 msk smör / 1 msk olivolja / 1 (75 cl) flaska rödvin / 3-5 dl vatten / ca 1 tsk flingsalt / svartpeppar från kvarn / 1 msk finmortlad rosépeppar / 5 cl cognac / 0,5 dl sherry / 5 cl calvados / 2-3 msk körsbärssylt (gärna smaksatt med choklad och vanilj) / 4-5 msk röd balsamvinäger / 1-2 msk råsocker / maizena. 100-150 g finhackad rotselleri