En underbart saftig fläskkotlettmed fin fettkappa från Gotland hittade jag i affären. Riset är kokat i vitt vin och med fint fint hackad majrova och rotselleri (skapar en lite pepprig smak) samt lite vattenkrasse på slutet
(tips från Torsten)Servera med potatis, lingonsylt och senap. Håller med dig Gustav, verkligen. Nu du Gustav Erikson, äntligen har jag hittat grynkorv igen
Tidigare när jag bakat bröd i gryta har jag (precis som Jim Lahey med sitt No Knead Bread) alltid bakat ut brödet och låtit det jäsa i en mjölad korg innan jag lagt över den i grytan och skjutsat in det i ugnen
Välj tjocka fläskkotletter så att de inte blir för torra. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Vispa samman de andra ingredienserna. 4 fläskkotletter. 1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
Krydda med kryddorna. Servera med potatis eller ris och en sallad. 6 st fläskkotletter. 2 1/2 – 3 msk kalvfond. 14 6 st fläskkotletter. 2 1/2 – 3 msk kalvfond
Som ni har sett så är sidan ombyggd till en mer ”modern” version och tillsammans med Tailsweep som jobbat hårt för att få alla funktioner att fungera och så som jag vill ha det är nu klart, därav lite långt mellan uppdateringarna på sista tiden
Sellerin serverade jag tillsammans medandra grönsaker till en kycklingrätt. Blanda salt med äggvita. Han bjöd dem på en trerätters middag som bland annat innehöll saltinbakad rotselleri
Använd en stor stekpanna med höga kanter och lägg i en rejäl klick med smör. Salta och peppra fläskkotletterna och bryn dem sen i smör cirka 1-2 minuter på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.