Vegetarisk chili i lergryta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vegetarisk chili i lergryta 6-8 port 4 dl torra vita bönor, läggs i blöt över natten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 stora schalottenlökar, fint hackade
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 150 g rotselleri, tärnad
  • 2-4 palsternackor, tärnade
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 1-2 stjälkselleri, skivade
  • 1 dl chilisås
  • 2 burkar krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk chilipulver
  • 1½ tsk salt
  • Lägg lergrytan i blöt i vatten minst 15 minuter innan tillagning.
  • Lägg bönorna i blöt över natten, häll sedan av vattnet och lägg bönorna i grytan.
  • Blanda ner alla övriga ingredienser i grytan och rör om.
  • Lägg på locket och ställ in grytan i nedre delen av en kall ugn.
  • Ställ grderna på 200 och sätt igång ugnen.
  • Låt grytan stå inne minst 3 timmar innan du tar ut och serverar. Kolla gärna så att bönorna är färdigkokta!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.