1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 1,5 kg fransyska eller rostbiff
1 Scan fransyska, ca 1 kg. 1. Sätt ugnen på 130°. Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Bind gärna upp steken så att formen blir trevligare vid tranchering och att stekningen blir jämnare
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Ingredienser Portioner. 2 150 g pilgrimsmusslor 1 1/2 msk smör 1 1/2 tsk mild soja 1/2 msk färskpressad citronjuice 50 g shiitakesvamp 1/2 dl strimlad salladslök olja till stekning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i
Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.