Rökt märg recept

Svensk biffstek med lök

Svensk biffstek med lök

Vit champinjon med smak av rökt sidfläsk, timjan och svart tryffel Skär fläsket i grova bitar med svålen kvar
Det gastronomiska folkhemmet

Det gastronomiska folkhemmet

De starkast lysande stjärnorna på lammfatet är emellertid små kluttar av röktmärg. ) Eller de tömda märgpiporna som servettringar
Boeuf Bourguignon – en fransk helkväll

Boeuf Bourguignon – en fransk helkväll

Lägg upp och garnera med små tärningar av rökt sidfläsk. Märgen ger underbar smak till hela skapelsen. 200 g rökt sidfläsk (i små tärningar). 200 g rökt sidfläsk (i små tärningar)

Årets Kock 2012 - Klas Lindberg

Varmrätten (som doftade fantastiskt) bestod av Hällstekt biff med mörkokt skomakarbiff, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och röktmärgsmör
Plankgrillade märgben

Plankgrillade märgben

Candied JalapenosPlankgrillad Pommes JacksonPlankad Chilicheese-potatisPlankgrillad oxfilé med rökt potatismosGrillad KänguruHonungs och Chiliglazerad melon med serranoPlankgrillat potatismosPlankad Brieost

Trendspan 2012

Det är numera ofta man ser detaljer som hjärta, märg, bräss, njure eller blod i en rätt. Glad onsdags kväll

Hur du ska öka ditt fettintag för naturlig ketos

Rökt lax. Precis som Jimmy har många som ätit lågkolhydratkost under lång tid, entusiaster som även provat olika metoder som - kontroll på sköldkörtel/binjurar, parasitrensning, HcG-diet, HITT-träning, tarmsköljning/lavemang, leptinåterställning, gröna juicer, märgbensbuljong-dieter, probiotiska dieter, meditation, EFT, postitivt tänkande, cross-fit-träning - you name it
Mustig och rustik nötgryta

Mustig och rustik nötgryta

Om benet är fint och innehåller lite märg - stek det i pannan runtom och lägg med det i grytan. 1,5 kg nötkött av bog / 2 skivade gullökar / 6 finhackade vitlöksklyftor / 100 g finhackad selleri / 0,5-1 anchochili / ca 50 g smör / 0,5 dl olivolja / 0,5 kg cocktail tomater / 0,5 dl finhackad färsk timjan / 2 färska lagerblad / 1 kalvbuljongtärning / 1 köttbuljongtärning / 0,5 l vatten / 0,5 flaska rödvin / 2-3 msk kalvfond / 1 msk grovmalen svartpeppar / 1 tsk örtsalt / 1 tsk rökt paprika / 4-5 droppar stark chilisås (tabasco eller liknande) / 2 nedskurna grekiska paprikor. / 1 tsk rökt paprika

Vinnarreportage: Klas Lindberg är årets kock!

Silver gick till den andre kocken som hade röktmärg på dagens biff. Eller att röka märg. Nu ska jag öva på Klas Lindgrens röktamärgsmör och självklart ska jag prova de pressade vintergrönsakerna
Snart Final i Årets Kock 2012

Snart Final i Årets Kock 2012

Eller vad sägs om Nystekt ryggbiff med majrovskräm, fettemulsion och röktmärg (Daniel Engellau), Gotländsk hängmörad biff och rödbetor med toppmurklor, anjovis, pressad savojkål, dill gräddfil och kryddpeppar (Fredrik Lagberg), Gotländsk hängmörad oxrygg Bordelaise serveras med rotfrukter från Skagsgård (Daniel Räms), Biff med korv, äpple, kål och lök (Leo Frodell), Hällstekt biff med röktmärgsmör och nordisk hetta (Klas Lindberg) eller kort och gott Svensk biffstek med lök (Albin Wessman)