Biten av märgben, som går genom köttet, bidrar till ännu mer smak och nyttiga ämnen till skyn. Söndagsmiddag Mamma är väldigt duktig på matlagning, en av mina favoriter är hennes grytstek
Jag och Flinga lyxade till det med tårta och märgben medans Arvid låg och sov gott i skuggan❤. Idag tänkte jag dela med mig av mitt bästa recept på vaniljglass
1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 1 st märgben. 2 Koka på låg värme ca 1,5 tim. 3 Skala och tärna rotfrukterna 1,5x1,5 cm, sellerin 0,5x0,5 cm
Det har bland annat bjudits på rökt svartrot, rökta märgben, rökt risotto och många andra saker som kanske inte är det första man tänker på när man står där med sin nya blanka rök
1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 1 st märgben. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstora potatisar fast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning
Vi brukar köpa märgben från en ekologisk gård, de ser inte alls ut som de märgben du kan hitta i frysdisken i din vardagliga mataffär utan på de märgbenen vi köper är hela eller delar av leden fortfarande kvar
Vi har vid flera tillfällen tidigare gjort buljong på märgben med led. Däremot är det inte alltid vi kan få tag på märgben med led eller ben överhuvudtaget från nötdjur
Mot slutet bakade jag märgben i ugn och tillsatte den dallriga märgen till grytan. 1 märgben. Värm ugnen till 200C och lägg märgbenet i en liten form, rosta märgbenet tills märgen är klar (den är lite brun på ytan och ofärgad längre in, rå benmärg är rödaktig) och blanda ner den i grytan
Koka din egen buljong Spara Skriv ut Ingredienser Ben/märgben Morötter Kålrötter Gul lök Vitlök Vitpeppar Oregano Timjan Tomatpuré Lagerblad Instruktioner Börja med att rosta benen i ugnen på 225 grader så att de får färg (15-20 min)
Det är svårare att få tag på ben där leden fortfarande är kvar, de märgben som finns i mataffären är oftast helt barskrapade från allt kött och har ingen led kvar och ger dig i stort sätt inget läkande gelatin alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.