Lägg över i en stor gryta. Häll på vinet och buljongen. koka upp grytan och rör om under tiden. Dela champinjonerna på mitten om de är stora och fräs dem i lite smör
Lägg över i en stor gryta. Häll på vinet och buljongen. koka upp grytan och rör om under tiden. Dela champinjonerna på mitten om de är stora och fräs dem i lite smör
Lägg över i en stor gryta. Häll på vinet och buljongen. 1pressad potatis, potatismos eller kokt potatisskär köttet i 3 centimeter stora bitar. 1koka upp grytan och rör om under tiden. 1Dela champinjonerna på mitten om de är stora och fräs dem i lite smör. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Hösten är som gjord för franska aftnar, minst sagt. Mörkret som omsluter oss vid den här tiden på året kräver helt enkelt att vi aktivt paketerar in tillvaron i härligheter - eller mumsigheter
Efter att ha köpt Julia Childs kokbok och tittat på filmen Julie and Julia för ett par år sen hade jag en period där jag började äta BoeufBourguignon alldeles för ofta
Nu är det dags att ge sig på en riktig klassiker som nog puttrar i många svenska (och franska) hem. Som vanligt när man lagar denna typ av mat så är en av de absolut viktigaste ingredienserna tid
Tar inte särskilt lång tid att göra, det är långkoket som tar sin tid, men det sköter sig av sig självt Denfranska grytan har egentligen innehåll av svamp också, nämligen champinjoner, men det ville inte jag ha i Dessa lägger man annars i mot slutet, tillsammans med lökarna
Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.