Lägg ut sköljda salladsblad på ett serveringsfat och fördela röranpå salladsbladen. Häll av lagen av kräftstjärtarnaoch blanda dem med gurka, yoghurt, dill, rödlök, vitlökoch smaka av med salt och peppar
Hackad dill är ett annat tips på variation i såsen, vitlök en annan och färsk basilika en tredje. Till sist vill vi gärna slänga med ett tips på ett vitt vin som passade kanoners bra till både detta och till ugnsbakad lax
Det färdiga resultatet tänkte vi bjuda på här i vårt kök idag, men ni kan även se den på Västerbottensost-sidan tillsammans med en presentation av den och av oss, om ni är nyfikna
Använd en stekpanna med teflon och smält osten på svag värme tills den går ihop. Nu är det ett nytt år igen snart och detta året som varit har det hänt mycket, som tur är så kan jag gå tillbaka på bloggen och kolla… minnet är bra men kort
Dela eventuellt kräftstjärtarna något och blanda sedan med övriga ingredienser. Den färdiga smördegen jag nämnde i förra inlägget att jag hade köpt gjorde jag snittar av som jag toppade medvitlöksostoch kallrökt lax
Innan maten bjöd vi på bubbel (en av mina favoriter) och cider (eller äppeldryck med ciderkaraktär som det heter) samt lite snittar istället för en förrätt
Fördela skagenröranovanpå salladen och garnera med citronskivor ochdill. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Servera på kavring och garnera med lax, dilloch citron, eller så serverar du i höga glas med kavringen skuren som smala pinnar som du sticker ner i glaset och garnerar med resten