4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det största problemet som jag har haft med morotssoppor har varit den söta smaken, men i denna variant balanserar tomaternaoch färskosten upp sötman från morötterna
4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Varva korvskivor medtomatskivoroch lökskivor i en djup stekgryta. Lättlagad vardagsmiddag med lite somrig känsla i form av korvgryta är vad vi bjuder er på denna tisdag
Klyfta tomaternaoch lägg i dem. Halvtina fisken och skär i bitar. Salta, peppra och häll över grädden. Låt koka på svag värme under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 min. 2 tomater
Servera direkt med kokt potatis. Skålla och tärna tomaterna. Skiva purjolöken tunt och hacka dillen. Ha ner en klick smör i pannan och ha ner purjolök ochtomater
5 kg delikatesspotatis 4 rödlökar med blast 3 färska vitlökar, med blast (eller 1 knippe ramslök) 2-3 l körsbärstomater 0,5 l dill, hackad 5 l små spenatblad peppar basilika
Med nykokt potatis och grönsaker är receptet lagom för fyra, men om man föredrar en lite mer GI-vänlig variant med bara haricot verts till så räcker den inte riktigt lika långt
Krämig laxgryta medtomatoch dill,. Smaka av med salt och peppar och dill. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpurénoch låt fräsa ytterligare någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.