Fräs löken och vitlöken i smör i en gryta utan att den tar färg. Pasta medoxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank
Värm cognacen i en liten gryta, när cognacen är nära kokpunkt, häller man över den på filéerna, luta pannan något och tänd på, försiktigt så att man inte bränner sig, ha ett lock i närheten för att eventuellt kväva lågorna
Fräs det i smör i en gryta. Späd med vatten och grädde. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka ca 5 min. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Sås
Finhacka lökarna och fräs i lite olja i en gryta. När såsen är klar så steker du köttet som du gillar det, vi vill ha vårt medium, men det är en smaksak
Till dessa såser serverades Grillad hel Oxfilé och Pommes Duchesse. Ta grytan från spisen. ( red ev av med maizenaredning om du vill ha lite tjockare sås
Såsen är också gudomlig att servera till lövbiff eller oxfilé. Eller så står jag med en stor kompakt klump – vit men annars i samma form som själva grytan
Tyckte de hade lite fusk med desserten i år. När jag serverade skulle det vara glassbomb inte helt lätt att skära igenom den frusna glassen o få med allt som skulle ligga på tallriken
Denna gång valde vi blomkål, broccoli, champinjoner, squash, kycklinglårfilé samt oxfilé. Jag sa ju att jag skulle damma av fonduegrytan igår och det fick jag bokstavligen göra, så länge sedan var det som vi använde den
På spisen i en fondue gryta och förbered spritbrännaren på bordet. Gör såserna i förväg. Man kan med fördel också använda en elektrisk fritös vid bordet även om det inte ser lika "romantiskt" ut