MartinJohanssons bok Surdegsbröd är en god inspiration, tillsammans med hans blogg Pain de Martin. Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke
Det var den fantastiske bagaren och kokboksförfattaren MartinJohansson som inspirerade mig till att börja baka med surdeg för många år sedan, genom ett reportage om surdeg i tidningen Mersmak
MartinJohansson är en man som fått många svenskar att våga baka med surdeg. Om du inte upptäckt den underbara brödbakarbloggen Pain de Martin ännu, så är det hög tid nu
Hemligheten har jag lärt mig av min bröd-guru MartinJohansson och den består i att använda pyttelite jäst, kall degvätska och låta degen jäsa länge i rumstemperatur
Receptet kommer från boken "Surdegsbröd" av MartinJohansson. 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund300 g (3 dl) ljummet vatten50 g (1 dl) rågmjöl150 g (2,5 dl) rågsiktBlanda surdegsgrund med vatten och mjöl i en rymlig bunke
Receptet har jag hittat i boken "Surdegsbröd" av MartinJohansson. Grytbröd1 dl surdegsgrund 3 dl vatten1/4 pkt jäst6 dl vetemjöl special1 tsk salt. 1 dl surdegsgrund
När man bakar med MartinJohansson måste man veta att det tar några dagar från det man startar. I torsdags började jag med min rågsurdegsgrund - se tidigare inlägg här för att börja med din rågsurdegsgrund
Receptet kommer från boken "Surdegsbröd" av MartinJohansson. 100 g rågsurdegsgrund300 g ljummet vatten180 g rågmjölSkållning. 300 g hela dinkelkorn600 g vattenBlanda surdegsgrund, vatten och rågmjöl i en bunke. 100 g rågsurdegsgrund
Receptet är hämtat från MartinJohanssons bok Surdegsbröd Recept och tips från en hemmabagare. 100 g (1 dl) Råsurdegsgrund300 g (3 dl) ljummet vatten180 g (3 dl) rågmjölSkållning. 300 g (4 dl) hela dinkelkorn eller helt vete600 g (6 dl) vattenBlanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke
Jag har surdegsbakaren MartinJohanssons bok med recept och nyligen gjorde jag hans gotlandslimpa. 1 dl råsurdegsgrund3 dl ljummet vatten3 dl rågmjölSkållning. 1 påse hela torkade pomeransskal4 dl kokande vatten3 1/2 dl rågsiktBlanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke