Martin johansson surdegsgrund recept

Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Receptet nedan är från MartinJohanssons bok ”Surdegsbröd”. Som andra bröd av Martin så är även dessa mycket enkla att göra
Ljusa dinkelbröd

Ljusa dinkelbröd

MartinJohanssons bok Surdegsbröd är en god inspiration, tillsammans med hans blogg Pain de Martin. Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke

Surdegsguiden

Det var den fantastiske bagaren och kokboksförfattaren MartinJohansson som inspirerade mig till att börja baka med surdeg för många år sedan, genom ett reportage om surdeg i tidningen Mersmak
Bakar surdegsbröd...

Bakar surdegsbröd...

Köp MartinJohanssons bok "Surdegsbröd" om du är sugen på att lära dig baka surdegsbröd. Mycket tack vare Martins bok
Baguette på rågsurdeg

Baguette på rågsurdeg

MartinJohansson är en man som fått många svenskar att våga baka med surdeg. Om du inte upptäckt den underbara brödbakarbloggen Pain de Martin ännu, så är det hög tid nu
Surdegsbröd utan surdeg?

Surdegsbröd utan surdeg?

Hemligheten har jag lärt mig av min bröd-guru MartinJohansson och den består i att använda pyttelite jäst, kall degvätska och låta degen jäsa länge i rumstemperatur
Drottningholmslimpa

Drottningholmslimpa

Receptet hittade jag i boken Surdegsbröd av MartinJohansson. Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke
Slutspurten!

Slutspurten!

Vill även passa på att säga det som jag redan i första inlägget skrev - tycker MartinJohanssons recept är väldigt krångliga
Grytbröd av Martin Johansson!

Grytbröd av Martin Johansson!

Blanda surdegsgrund, vatten och jäst i en bunke och rör tills jästen har löst sig. Receptet kommer ifrån MartinJohanssons bok
Honungsbröd

Honungsbröd

Receptet kommer från boken "Surdegsbröd" av MartinJohansson. 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund300 g (3 dl) ljummet vatten50 g (1 dl) rågmjöl150 g (2,5 dl) rågsiktBlanda surdegsgrund med vatten och mjöl i en rymlig bunke
Veckans bröd - Grytbröd

Veckans bröd - Grytbröd

Receptet har jag hittat i boken "Surdegsbröd" av MartinJohansson. Grytbröd1 dl surdegsgrund 3 dl vatten1/4 pkt jäst6 dl vetemjöl special1 tsk salt.   1 dl surdegsgrund
Surdeg

Surdeg

En av dem, som varit en stor bidragande orsak till det, tror jag är MartinJohansson med bloggen Pain de Martin
Levain med rågsurdeg

Levain med rågsurdeg

Fick inspirationen från MartinJohanssons brödbok "Surdegbröd - recept och tips från en hemmabagare"
Fortsättning på surdegsbröd nummer 1.

Fortsättning på surdegsbröd nummer 1.

När man bakar med MartinJohansson måste man veta att det tar några dagar från det man startar. I torsdags började jag med min rågsurdegsgrund - se tidigare inlägg här för att börja med din rågsurdegsgrund
Drottningholmslimpa

Drottningholmslimpa

Receptet kommer från boken "Surdegsbröd" av MartinJohansson. 100 g rågsurdegsgrund300 g ljummet vatten180 g rågmjölSkållning. 300 g hela dinkelkorn600 g vattenBlanda surdegsgrund, vatten och rågmjöl i en bunke. 100 g rågsurdegsgrund
Drottningholmslimpa

Drottningholmslimpa

Receptet är hämtat från MartinJohanssons bok Surdegsbröd Recept och tips från en hemmabagare. 100 g (1 dl) Råsurdegsgrund300 g (3 dl) ljummet vatten180 g (3 dl) rågmjölSkållning. 300 g (4 dl) hela dinkelkorn eller helt vete600 g (6 dl) vattenBlanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke
Martins russin och solrosbröd

Martins russin och solrosbröd

"Surdegsbröd" av MartinJohansson. 100g (1 dl) surdegsgrund med 300g (3 dl) ljummet vatten och 180 g (3 dl) rågmjöl
Gotlandslimpa

Gotlandslimpa

Jag har surdegsbakaren MartinJohanssons bok med recept och nyligen gjorde jag hans gotlandslimpa. 1 dl råsurdegsgrund3 dl ljummet vatten3 dl rågmjölSkållning. 1 påse hela torkade pomeransskal4 dl kokande vatten3 1/2 dl rågsiktBlanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke