Fryst torsk är kanske inte den roligaste råvaran, men om man lagar den på det enkla sätt som vi gjorde igår så blir den toppengod - smakar "som restaurang"
Ibland snabbtinar jag den i kallt vatten, men man kan också laga till den fast den är fryst. I en perfekt värld skulle jag alltid komma ihåg att tina fisken i kylen innan den tillagas, men eftersom världen inte är perfekt så händer det att jag glömmer
Vi föreslår att man äter fisken när man lagat den första gången. Pastan är så snabb och lättlagad att man kan göra rätten direkt varje kväll, men vill man förenkla kan man koka all pasta vid första tillagningen och sedan värma den genom att hälla den i kokande vatten en halv minut (koka först sparrisen, ta upp den med hålslev och återanvänd det redan kokande vattnet till att snabbvärma pastan
Passar även utmärkt en vardag, då den går väldigt snabbt att laga. Jag använde mig av färsk lax som jag först delade i fyra portionsbitar (kryddade med salt och peppar) och sedan tärnade upp i små bitar, men det går minst lika bra med fryst portionslax
Jag älskar fisk, men tyvärr är jag väldigt dålig på att laga mat med fisk "till vardags". Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torsk eller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur
Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag. Detta var min barndomsfavorit när det gäller fiskrätter
På denna årets sista dag kommer inlägget om fisk som har tillagats av mig, hemma i köket. Både för att det är nyttigt med fisk men framför allt så ökar det ju sannerligen möjligheterna att variera både vardags- och festmaten
½ påse skalade räkor (frysta som tinats). En riktigt mustig räkgryta som är enkel att laga till. Såklart att den kan ätas vilken dag som helst, men det är sannerligen en ultimat vardagsrätt då den går väldigt snabbt att laga till