Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Smaka av medvitpeppar och eventuellt lite salt, och rör ned persilja
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Skölj och torka av fisken, lägg i en ugnsform. Ett recept från Linas matkasse som vi lagade med sej första gången, torsk andra gången och nu tredje gången med lax
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
Du kan välja vilken vit och fast fisk som helst. Vispa ihop äggulor, saffranshonung, limesaft, limerasp, en liten pressad vitlökklyfta och några korn flingsalt i en rostfri bunke
Asiatiska räkor med spenat och nudlar (3-4 pers). 2 vitlöksklyftor, hackade. Fräs ingefära och vitlök i 1 msk olja. Krydda med en halv tesked salt och 1 krm peppar(i receptet stod det en hel tesked salt men vi som är försiktiga med salt tyckte att det var för mycket). Häll av och blanda med 2 msk olja. 2 vitlöksklyftor, hackade
Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vit pizza med svamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.