Kolja recept citron recept

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Här serverar vi den på grön bädd med len citronsås. I övrigt som i vårt recept. Tillsätt citronsaften. Gör såsen som i vårt recept men tillsätt varken räkor eller musslor förrän såsen kokat
Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kolja 1 st rödlök(ar) 1 tsk olivolja 500 gram koljafilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Sås 25 gram smör 2,5 dl vispgrädde 1 msk fiskfond 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 500 gram potatis(ar) 1 krm salt 0,5 st blomkål Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kolja 1 st rödlök(ar) 1 tsk olivolja 500 gram koljafilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Sås 25 gram smör 2,5 dl vispgrädde 1 msk fiskfond 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 500 gram potatis(ar) 1 krm salt 0,5 st blomkål Köp receptet Näringsvärde Kcal
Frasig kolja med ärtpestorisoni

Frasig kolja med ärtpestorisoni

Recept. Mixa ihop tinade ärtor, myntablad, citronsaft, olja, salt, peppar och ost i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer
Dagens recept: Stuvad fisk

Dagens recept: Stuvad fisk

Smaksätt såsen med senap och citronsaft. Gör då först en sås på fiskbuljong enligt vårt recept och smaksätt den väl
Kolja med spenat och pocherat ägg

Kolja med spenat och pocherat ägg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram babyspenat 0 st salt 1 nypa(or) muskotnöt, malen 75 gram koljafiléer 2,5 dl mellanmjölk 1 st ägg 1 msk crème fraiche , lätt 0,5 st salladslök(ar) , finhackad 1 skvätt citron(er) 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal

Frasig kolja med ärtpestorisoni

Recept. Mixa ihop ärtor, myntablad, citronsaft, olja, salt, peppar och ost i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer
Pumpabygotto med citronstekt kolja

Pumpabygotto med citronstekt kolja

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Bygotto 0,5 st pumpa 1 msk olivolja 1 salt 250 gram bygotto 7 dl vatten 75 gram riven ost Kolja 600 gram koljafilé 1 st citron(er) , skalet från 0,5 kruka(or) persilja 0 st salt 0 smör 0 st svartpeppar 0 olivolja Sallad 1 salladsmix 1 ask cocktailtomater 1 st olja 1 st vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsstekt hel fisk

Ugnsstekt hel fisk

kg hel fisk, t ex abborre, gädda, gös, torsk, kolja. Hacka örterna och skär citronen i skivor. Lägg örterna och några citronskivor i fisken, resterande citronskivor bredvid
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Recept. Krydda och smaka av såsen med salt och cayennepeppar efter smak samt citronsaft. Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. 5 st Citron