Originalreceptet är med gösfilé men priset avskräckte mig den här gången så jag provade med den betydligt billigare koljan som jag blev rekommenderad hos fiskbilen
Idag blev det en citronstekt laxfilé med en kall sås som smakar citron, syltlök och dill. Serveras med kokta brytbönor till, en rätt som går snabbt att tillaga och är full av smaker
Blanda runt och krydda med salt och peppar. Smaka av såsen med salt, citronsaft och cayennepeppar. Ugnsbakad kolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakad kolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk
Servera den kokosgratinerade koljanmed ris, grönsaker och limeklyftor. Blanda kokosgrädde med garam masala, spiskummin, curry, honung, salt och peppar i en skål och fördela över fisk och purjolök
Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Servera med kokt potatis och ärtor. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.