Klassisk rödvinssås lök recept

Klassisk rödvinssås

Klassisk rödvinssås

lägg i vitlöken och gullöken. Rödvin, balsamvinäger, fond persilja, gullök och timjan. Halvera gullöken och grilla den tillsammans med 4 oskalade vitlöksklyftor i ugnen. 4 rostade oskalade vitlökar. 1 gul lök
Klassisk Högrevsgryta

Klassisk Högrevsgryta

Får du rödvin över så frys in i en påse så har du till nästa gång du ska göra gryta eller rödvinssås
Tomat och vitlöksgratinerad rådjurssadel med blåbärssås…

Tomat och vitlöksgratinerad rådjurssadel med blåbärssås…

En av de klassiska gjutjärnspannorna hettades upp med en klick smör i botten. Blåbärssåsen som hade fått äran att förgylla rådjurets ädla smaker hade jag börjat med relativt tidigt på dagen då detta i grund och botten är en rödvinssås och en sådan behöver enligt mig tid, tid och mer tid
Rådjursstek

Rådjursstek

Till det en klassisk potatisgratäng, rödvinssås och svartvinbärsgelé. Rödvinssås. kallpressad olivolja (gärna smaksatt med vitlök)
Eco Crema di balsamico & hemmagjord Milkshake

Eco Crema di balsamico & hemmagjord Milkshake

Gårdagkvällens mat var klassisk men ändå så god beroende på haricovertssalladen [haricoverts tillsammans med lite röd lök och mozzarella och så en dressing bestående av olivolja, massor av italiensk salladskrydda, en liten skvätt vitvinsvinäger och pyttelite socker är sannerligen gott], rödvinssås och så klart min nya crave krämig balsamico
Den fina filéen med sina tillbehör

Den fina filéen med sina tillbehör

Stekpannan vispades ur med vin som förädlades till en klassiskrödvinssås. Till biffen åt vi en vitlöksdoftande rotsaksgratäng
Supergod middag på Långbro Värdshus

Supergod middag på Långbro Värdshus

Som dessert åt jag en klassisk creme brule och min man tog en hårdost med kompott och knäckebröd. Till varmrätt valde jag kvällens etiska köttdetalj från Hälsingestintan och det visade sig vara biff med friterad potatis, grönsallad med en god vinegrette, rödvinssås och tomatsmör och det var hur gott som helst

Ännu en bokklubbsmiddag

Soppreceptet var Lisa Förare Winbladhs "Ganska klassisk fransk löksoppa". Vi åt långlagad löksoppa med timjan och gruèrekrutonger, helstekt vildsvinsytterfilé med rödvinssås och stekta trattkantareller

Kalvfilé med kål- och kantarellsallad

Klassisk hummersoppa. Rödvinssås. Kalvfilé serverad med puré på potatis och jordärtskocka, savoykål fräst med rökt fläsk och kantareller samt rödvinssky med steklök