lägg i vitlöken och gullöken. Rödvin, balsamvinäger, fond persilja, gullök och timjan. Halvera gullöken och grilla den tillsammans med 4 oskalade vitlöksklyftor i ugnen. 4 rostade oskalade vitlökar. 1 gul lök
Gjorde sedan älgfärsbiffar, klassisk hasselbackspotatis och en GRYM rödvinssås. Hacka schalottenlöken. Servera potatisen med biffar, rödvinssås och grönsaker
En av de klassiska gjutjärnspannorna hettades upp med en klick smör i botten. Blåbärssåsen som hade fått äran att förgylla rådjurets ädla smaker hade jag börjat med relativt tidigt på dagen då detta i grund och botten är en rödvinssås och en sådan behöver enligt mig tid, tid och mer tid
Gårdagkvällens mat var klassisk men ändå så god beroende på haricovertssalladen [haricoverts tillsammans med lite röd lök och mozzarella och så en dressing bestående av olivolja, massor av italiensk salladskrydda, en liten skvätt vitvinsvinäger och pyttelite socker är sannerligen gott], rödvinssås och så klart min nya crave krämig balsamico
Som dessert åt jag en klassisk creme brule och min man tog en hårdost med kompott och knäckebröd. Till varmrätt valde jag kvällens etiska köttdetalj från Hälsingestintan och det visade sig vara biff med friterad potatis, grönsallad med en god vinegrette, rödvinssås och tomatsmör och det var hur gott som helst
Möra, rosastekta lammracks får här sällskap av en mild blomkålspuré och en klassisk rödvinssky. VintipsHär låter vi den syrliga rödvinssåsen möta ett maffigt och smakrikt Rioja-vin
Soppreceptet var Lisa Förare Winbladhs "Ganska klassisk fransk löksoppa". Vi åt långlagad löksoppa med timjan och gruèrekrutonger, helstekt vildsvinsytterfilé med rödvinssås och stekta trattkantareller
Klassisk hummersoppa. Rödvinssås. Kalvfilé serverad med puré på potatis och jordärtskocka, savoykål fräst med rökt fläsk och kantareller samt rödvinssky med steklök