Helstekt oxfilé med rödvinssås och fyllda potatstoppar
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g oxfilé i bit
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 150 g körsbärs- eller plommontomater på kvist
  • Olivolja
  •  
  • Rödvinssås
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 75 g rumsvarmt smör i tärningar
  • Eventuellt salt
  •  
  • Potatistoppar
  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 4 msk smör
  • 4 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1½ dl finhackad gräslök
  • 50 g smör
  • 1-2 vitlöksklyftor
  •  
  • Tillbehör
  • 150 g haricots verts
  • ½ liten gul lök
  • 2 msk smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.