Någon vanlig, gul kantarell och några rödgula trumpetsvampar följde med i korgen också. men med lite förberedelser funkar det med även om jag skulle föreslå det till en helgmiddag, gärna söndag
Älgfärsbiffar. Hasselbackspotatismed hasselnötssmul. Jag hade först inte en aning om vad jag skulle göra med älgfärsen och fick improvisera med smaker jag trodde skulle fungera ihop och det blev faktiskt en bra kombination
Älgfärsbiffarmedrödvinssåsoch ugnsstekta rotfrukter. Efter vår resa till Norrland där vi bland annat gjorde en het fransyska på en ryggbiff av älgkalv, så tog vi med oss lite älgfärs och annat smått och gott neråt landet igen
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
Blanda olja med salt och peppar och pressa ner vitlök. Smaka av med salt. Hasselbackspotatis. Skala potatisen och skär den i tunna skivor fast inte helt igenom
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Knäck äggen i en bunke och vispa i grädden, vänd ner kryddorna och till sist ströbrödet, låt stå och svälla en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.