Stora vita bönor är också goda kalla liksom kikärtor. Häll över kikärterna och blanda väl. Kallakikärterca 300 g kokta kikärter2-3 msk olivolja2 tsk riven ingefära1 tsk riven vitlökrivet skal av en citron1/2 pressad citron2 tsk hackad koriander (på burk, annars en kruka färsk finhackad koriander)saltStäll kikärterna åt sidan så länge och blanda först de övriga ingredienserna. ca 300 g kokta kikärter
De är utsökta både varma och kalla. Det var jag förra helgen och gjorde istället rostade kikärter. Kikärterna är även goda i sallader, risrätter, eller som pricken över i
Svartkål - även kallad palmkål - är en korsning mellan grönkål och savoykål. Den används ofta i det toscanska köket, och kallas därför också ofta för toscansk kål
Kallas även för nofu. Många vill undvika soja av olika anledningar och här är ett smarrigt alternativ. Har även testat på lite olika sorters bön- och ärt-mjöl vilket fungerat lika bra, men godaste smaken har varit på kikärtsmjöl
ca 230 g kokta kikärter. ca 230 g kokta kikärter. Igår gjorde vi Falafel. Så himla gott, enkelt MEN själva formandet av bollarna är lite kladdigt och lurigt
Eventuellt kallas rätten Gamilla när den görs i kastrull och inte i lergryta. tomat på burkLökValfria grönsakeroch rotfrukterPotatis, som halveras eller klyftasOlja t ex olivoljaSmör (kan uteslutas)Kikärter (om grytan är till Couscous)Om man så vill, torkad frukt (vilket jag personligen inte är förtjust i)