Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Häll på krossade tomater, tomatpuré, vatten, köttbuljongtärningen och tillsätt sockret och mejram. Detta är inlägg #77 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Jag delar sedan upp dem i påsar och fryser dem tills jag ska använda dem
Låt oss titta på en smakrik rätt, som fungerar som snacks och likasom tilltugg till annan mat. Det här är ett enkelt recept på rostade kikärtor med chilismak
Jag grillar tofu både på grillspett och som cirka en centimeter tunna bitar/biffar. Tofu är enkelt att grilla men lite knepigt att marinera eftersom den inte tar åt sig smak speciellt lätt
• slå på krossade tomater och lite vatten och tillsätt sen linserna. • låt det puttra på lång värme tills allt mjuknat någorlunda, beroende på hur mjuka man vill ha sina grönsaker
Skär tofun i kuber om 2 cm ( eller halloumi ) hetta upp pannan och bryn tofun i olivoljan. Hetta upp pannan med 1 msk smör och fräs löken, zucchinin och 1/4 av morötterna på medelhög värme i några minuter. Vänd ner den stekta tofun i pannan och låt sjuda i ytterligare 2 minuter servera sen grytan med kokta riset och salladen 1 fp hårdtofu ( smaksatt om du vill). 3-4 vitlöks klyfter ( beroende på hur mycket vitlök man gillar )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.