Mjöl och gryner är strängt förbjudna, pasta, gröt, bröd och ris blir ett minne blott. Det går ofta bra att byta ut riset eller potatisen mot mer grönsaker och sås på restauranger, däremot är det trist på middagar hos vänner att konstant tacka nej när någon har ansträngt sig
För plånbokens skull försöker jag dock begränsa snabbmatskäkandet, och istället laga mer hemma. Koka riset enligt anvisningarna på paket, lägg gärna i en halv buljongtärning för extra smak
Men okej, min poäng var att du kan skippa romen och öka mängden vatten istället om du är tråkig. Själv dricker jag sällan sprit (fast jag är inte känd för att tacka nej till ett glas rött) men jag sitter ändå inne med ett hyfsat sortiment av starksprit och likörer
Ur hälsosynpunkt är det därför absolut befogat att använda mjöl med högre fiberhalt, mer protein och mer näring iställetför vanligt vetemjöl som är ett otroligt processat mjöl
Istället har honung många andra fördelar eftersom den innehåller massor av nyttigheter som har fungerat som läkemedel och stärkande tillskott sedan långt tillbaka i tiden
Och på tal om bönor så var det exakt det jag använde mig av till en sallad, iställetför att bara ha i bönorna som de var ville jag ha nåt varmt och matigt
I praktiken kanske det räcker att du inte väljer den magra osten eller det magra köttet, utan väljer det fullfeta, ihop med en sås gjord på grädde iställetförmjöl