Ströbrödet är till för att binda marinaden, så att den blir kvar på köttet… ta bort lite marinad när du lägger det på grillen, så att det inte droppar ner i glöden
Koka revbenen ca 2 timmar ihop med grönsakerna, tills köttet blivit mört och nästan faller av benen. Revbensspjäll hör julen till, och i detta receptet så förkokas dom tjocka fina revbenen ett par timmar innan dom får glaze på sig och läggs på grillen
se hittar du de bästa vegetariska grillrecepten. Den här rätten gjorde jag förra helgen när min dotter fyllde år, en grekisk inspirerad rätt som bestod av souvlaki på lamm, dvs grillspett med lammkött och paprika
Marinad till kallskuret som passar perfekt till bufféköttet för sommarens kalla buffébord. Köttet grillades med salt&peppar, sen skivade jag upp köttet och la det i marinaden, och in i kylen några timmar
korvar, hamburgare, kycklingfiléer, tunnare köttskivor, grönsaker etc. köttet en gång. Tänk på att varje gång du vänder på köttet så rinner den köttsaft som finns på köttet ner bland briketterna och köttet blir inte alls lika saftigt
Skär ett snitt över/igenom kappan så att saltet kan tränga ner i köttet. Gnid in biten i salt och peppar och lägg sen biten på grillen med en temp på 100 -120 och en innertemp på ca 58 (medium rare/medium)
Ett fräscht grillrecept, och också lite annat än vad jag brukar göra. Skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar och låt köttet marinera minst 2 timmar, men upp till ett dygn i kylskåp. Trä köttet på spetten och grilla dem tills köttet är lätt rosa i mitten, ca 5-7 minuter totalt