Ett bra sätt för mig att få tummen ur och våga prova bak och desserter som inte är min starka sida är temat "Månadens sötsak" på bloggen "Söta saker" - då blir jag motiverad
Polkagris- och chokladbiscotti. Här kommer mittbidragtillMånadens Sötsak. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningentill krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar
CupcakensKinder-ägg. Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen under omrörning (man kan använda elvisp men på lägsta hastighet i så fall, annars funkar det med handvisp), häll på hälften av mjölken under fortsatt omrörning
Nåväl, kul i alla fall att se hur snyggt de fick tillrätten. Innan sommaren tror jag det var kontaktades jag av Expressens matbilaga "Mitt kök" om jag ville vara med i deras nya serie med större reportage om läsarrecept
Så här i elfte timmen kommer mittbidrag och det är en kladdkaka med en twist. I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl och tillsattenfinriven morot (gav extra saftighet)
Det är långfredag, den där långa dagen då inget roligt ska hända och man bara ska vara stillsam. En apelsinsill med rödlök och rosépeppar och en basilikasill
) i tv-soffan, mysa och njuta av den där fredagskänslan. För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Underbar tillrevbensspjäll och köttbullar. fräsch sallad till julbordet. Här är en trevlig och snabbfixad variant med grönkål, apelsin, oliver och granatäpple
Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.