Rulla köttet i grovmald svartpeppar och stek i ugn tills innertemperaturen. Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Skiva purjolök och stek mjukt i lite av smöret. 400 g gravad lax. 1 stor purjolök 1 rejäl bunte dill 800 g fast potatis, kokt och kall 400 g gravad lax 200 g färsk spenat 4 ägg 3 dl mjölk 1 dl vispgrädde salt och nymald vitpeppar smör
Stek löken mjuk i lite. Nu när julen är över hade vi gravad lax kvar i kylen. 400 gr gravad lax i skivor eller tunna bitar. 1 pkt färska lasagneplattor, 200 gr 400 gr gravad lax i skivor eller tunna bitar
Stek den rivna potatisen på bägge sidor tills den får en yta och färg. 2-4 gravade rödingfiléer. 8-10 potatisar, rivna 2-4 gravade rödingfiléer 3 dl crème fraîche 3 rödlökar, hackade citron, till garnering 4 kvist dill ev 2 krm salt ev 1 krm vitpeppar
Stek kroppkakorna i lite smör och olja till dom fått en fin färg. Olivolja till stekning. Stek löken i smör i 3 minuter utan att ge den färg. 400 g gravad lax
Smält smöret i en stekpanna. Lägg upp röstin på tallrikar och toppa med gravad lax. Klicka ut smeten i pannan och stek på båda sidor tills röstin är mjuk och gyllenbrun