1 stor
purjolök 1 rejäl bunte dill 800 g fast potatis, kokt och kall 400 g gravad lax 200 g färsk spenat 4 ägg 3 dl mjölk 1 dl vispgrädde salt och nymald vitpeppar smör
Till servering 150 g smör, brynt 200 g sockerärtor, kokta citronklyftor
Tillsätt mjölk och äggulor och smaka av med salt och peppar. Lägg laxen hel i en smord ugnsfast form. Låt kräftstjärtarna rinna av och blanda dem med crème fraiche, majonnäs och dill
8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Laxpudding har jag ätit då och då under min uppväxt men jag har aldrig lagat det själv och eftersom jag hade gravadlax kvar i frysen så var det dags att ändra på det
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Lägg ihop laxfiléernamed köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del. Fast det är gott till lunch med ett kokt ägg också, eller i pastasåsen, eller som förrättssnurra med god fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.