Lägg på en citronskiva och hackad gräslök. Pensla fisken med olja och krydda med salt och peppar. Tillsätt grädden och koka ner tills såsen fått önskad konsistens
ex lax, gös, spätta och annan plattfisk också, ta en fisk du gillar helt enkelt. Inför stundande helg så bjuder vi idag på en fiskmiddag med en lite festligare sås, festligare av den enkla anledningen som stavas s
Fiskdisken hos Fiskrökeriet dignade av silvriga makrillar, glänsande rödingar och kraftfulla torskryggar och jag såg framför mig en röding, eller en gös
Blanda i oljan lite i taget medan matberedaren är igång och kör till en tjock sås. Blanda oljan medgräslök och dill, vänd runt sparrisen däri så det gröna fördelas jämnt
Smaka av med ev mer limejuice och fisksås. med att delge er en veckomatsedel här på bloggen. Blanda limeskal, saft, peppar, sesamolja, fisksås och ingefära i en skål
Blanda vatten, buljongtärning, äggulor & creme fraiche i en kastrull, vispa upp såsen på medelstark värme tills första bubblorna kommer upp till ytan och såsen tjocknar