Veckomatsedel vecka 26....det var länge sedan minsann...
Att vara mamma och gilla livet
Att vara mamma och gilla livet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 22 juni
  • 1 kg valfri marinarad flintastek (ny grillad eller grillad som blivit över och som sedan skärs i bitar)
  • 4 prt ris/äggnudlar
  • 2 salladslökar 4 knippmorötter
  • 75 g sockerärter
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime 2 röda spansk peppar
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk skalad, strimlad ingefära
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 morötter 0.5 purjolök (1/2 motsvarar ca 150 g)
  • 1-2 tsk röd currypasta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1.5 msk finriven ingefära
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1.5 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk rapsolja
  • 4 rejäla färska kycklingfileér
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl olja
  • 1 pressad lime
  •  
  • Ugn
  • 1 bit färsk ingefära, ca 5 cm 3 vitlöksklyftor jordnötsolja, vanlig går bra
  • 1 burk persikohalvor
  • 5 msk spad från persikorna
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1-1.5 dl strimlad salladslök
  • 2 burkar krabbkött á 170 g 150 g benfri vit fiskfilé, till exempel torsk, kolja eller gös
  • 0.5 dl vitt formbröd, finrivet
  • 1 klyfta vitlök
  • 1.5 msk majonnäs
  • 1 ägg 1 msk finhackad gräslök
  • salt
  • 2 tsk fisksås
  • 1 tsk limeskal
  • 1 msk saft från lime
  • 1 msk finhackad koriander
  • 0.5-1 röd chilli
  • 1-2 msk jordnötsolja till stekning
  • 0.5 gurka 1 liten rödlök
  • 0.5 tsk finhackad chili
  • 1 tsk saft från lime
  • lite finrivet skal från lime
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk riven ingefära
  • 1 dl tjock yoghurt/creme fraiche
  • 1 msk jordnötssmör
  • ev lite salt
  • 1 krm finhackad chili
  •  
  • Servering
  • 4 prt kokt ris
  • 60 g purjolök
  • 5 g potatismjöl
  • solrosolja (för fritering)
  • 600 g oxfilé
  • salt
  • peppar
  • 750 ml rödvin
  • 1 –2 msk socker
  • 10 msk Kikkoman soja
  • 100 g smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.