Skölj plommontomaterna och ruccolan och blanda samman med dressingen till sist tillsätter du potatisen och sparrisen och rör om så allt blandar sig väl
Tvätta och dela eventuellt potatisen och bred ut över en ugnsplåt. En näve ruccola. Flingsalt. Bred ett lager ruccola på ett uppläggningsfat och lägg potatisen ovanpå
Bakade i ugnen i ungefär en kvart, samma temperatur som gratängen. En härlig grönsallad-variant på romansallad, ruccola, bladspenat, rädisor och småtomater
Gör en sallad med sallad, tomat, gurka, grovhackad färsk mynta, grovhackad bladpersilja, sultanrussin, rostade pistagenötter, flingsalt och citronolivolja
och vänd ner tillsammans med ruccolan i potatisröran. en nypa flingsalt med örter. ca 4-5 potatisar med skal per person (färskpotatis eller små delikatess blir bäst). 150g ruccola. och rosta potatisarna i ugn i 200 grader tills de är riktigt gyllenbruna och fina. 150g ruccola
Lägg morötter och potatis i en ugnsfast form ringla över lite olivolja och strö lite salt över. Lägg upp på tallrik i botten ruccola sallad ovanpå morotsstavar och sparris jämnt fördelat (se bild)
eller ruccola. Toppa med en klick dippsås, ett par korn flingsalt och lite grovmald svartpeppar. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast form och baka frittatan i 20 minuter eller tills äggsmeten stannar. 1/2 kg kokt färskpotatis
Så här kommer färgglatt, smaksatt, gott smör som tacksamt får smälta över sparris, rödbetor, färskpotatis, grillat surdegsbröd, majskolvar, grillad squash och ungefär allt annat i matväg