När potatisen är klar ringlar du över örtoljanoch blandar runt. Till detta gjorde jag färskpotatis i ugnen som jag sedan smaksatte med härliga kryddor ochparmesanost
Jag använde färskpotatis men du kan ju ta vilken sort du känner för. Jag tänkte faktiskt vara med i en tävling i sommar som LIDL anordnar och detta recept får bli första bidraget
La upp på ett fat ochhyvlade över parmesanostoch salta. Sparris Vitlök Smör Parmesanost Salt Jag ville behålla enkelheten i dem och valde att smälta en klick smör, rev en vitlöksklyfta i och lät den rostas
Grillade färskpotatisar. Finstrimla salladslöken och blanda med chili (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar), vitlök, tomatkött, örterna, vinäger och olivolja
Men när det är sommar ochfärskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatisoch ösa över en massa gott i en gratäng
Skrubba och koka färskpotatisen. Lägg i en ugnsform och vänd ner potatisen med ingredienserna. Det här receptet hittade jag på matklubben och det hette "Kriminellt god potatissallad"
4 1 kg färskpotatis (skrubbad) 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt salt och svartpeppar Örtolja 2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan) rivet skal och juice av 1 citron 2 rivna vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
I lördags kväll grillade vi med våra gäster och jag hade införskaffat lite god färskpotatis. Jag har en lång kväll framför mig med studier men vill passa på att delge er med ett toppenrecept som jag kommer att göra mååånga gånger framöver i vår och sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.