Skrubba och koka färskpotatisen. Lägg i en ugnsform och vänd ner potatisen med ingredienserna. 1 kg färskpotatis. 1 pkt parmesanost. -Mama Skogly ♥ 1 kg färskpotatis. 1 pkt parmesanost
Perfekt om man har färskpotatis över. Perfekt om man har färskpotatis över. 8 portioner1 msk smör2 msk olivolja1 kg kokt, kall färskpotatis1/2 msk torkade chiliflakes1 klyfta pressad vitlök2 tsk flingsalt2 msk färsk hackad timjan (hade ingen timjan hemma när jag gjorde detta sist, det blev gott ändå)Låt smör och olja bli varmt i en stor stekpanna eller wok
Sätt färskpotatisarna på grillspett. Lyft över dem på ett fat och pensla dem med kryddoljan. Salta och peppra potatisarna och Smula över parmesanosten över den varma potatisen
Servera med kokt pasta och rivenparmesanost. Det förknippade jag egentligen med svensk husmanskost men egentligen är det italiensk husman det handlar om
På med salt, svartpeppar och parmesanost. Here I go again med smördeg och prosciutto. Det enda jag gjorde annorlunda var att låta skinkan vara med i ugnen i stället för att läggas på efter gräddningen
Det blev alltså färdigmarinerad (smokey BBQ) Nötytterfilé medfärskpotatissallad. Jag tycker smaken och saftigheten i jordbubbar 'gifter sig' mycket bra med kött faktiskt
Med fina råvaror till ingredienser så kan det inte bli mer klockrent. Speciellt i en riktigt god, mustig tomatsås som här fick sällskap av knaperstekt bacon och MASSOR av rivenparmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.