Jag har valt att blanda citron, saffran och mandel. Njut av din saffrans kaka med citron och mandlar. Något som jag tycker är riktigt gott och som jag inte vill vara utan är just saffranskaka, till fikat under advent
12,5 dl mandelmjöl. 11 dl färskpressad citronjuice. 11 st citron använd det rivna skalet. 1Grädda i 175°c varmluft ca 25 min (kakan kommer sjunka ihop lite när du tar ut den). 1Koka sedan ihop citronjuice, skalet samt socker i en kastrull ( sockret skall lösa upp sig). 1Smält ner gelatinbladen i citronsockerlagen och ställ att svalna till ca 28-30°c. 1Häll sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). 1Plocka fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över. 1Avsluta med att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager
Plommonkaka med mandel, citron och timjan. Dessutom rev jag ner citronskal och strödde över lite färsk timjan för att pimpa upp kakan med pikanta smaker
Jag fick uppdraget att ta med en Kaka till midsommarfirandet så igår kväll bakade jag en Mandel & Kokos-Kaka som ska ätas tillsammans med Jordgubbar & Grädde, äkta Midsommarfika