Rör i smör, citron, mjölk och mandel. Prova med sticka så kakan är klar. 1 citron, rivet skal och saft av halva. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos. Kokoskaka. Smält smör och kokosolja och vit choklad på svag värme i en kastrull
Låt den stå svalt i tre-fyra timmar eller över natten. Chokladigkaka med Centergodis. I går bakade jag den här kladdiga kakan och tur var väl det eftersom det kom lite oväntat fikabesök i eftermiddags
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron och vit choklad, i miniformat. Finhacka den vita chokladen och smält den i en skål eller kastrull över vattenbad
Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen. Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv
Den här kakan kanske inte riktigt platsar som kladdkaka, men något ditåt i alla fall. Det som gör susen är toppingen av hackad choklad med salt karamell
Rör samman citronsaft, skal och socker - detta skall senare penslas över den färdiggräddade kakan. Rör ner rivet citronskal i mjölk-/fröblandningen och vänd ner detta i smörsmeten jämte mjölblandningen som först siktas ner
-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. 100 g mörk choklad
Detta är den perfekta kakan att servera när man har både lchf-ätande och glutenintoleranta vänner på besök alla gillar den även de utan några speciella önskemål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.