Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Hetta upp smöret ordentligt så att det blir lite brunt. Utöver detta på bilderna serverades saltrostade fröer, en kall vitlöks sås och en kall chili sås
Samtidigt låter man smör smälta i en kastrull tills den blir lätt brun och nötig i doften. Bearnaise, hollandaise och majonnäs i all ära, men den här såsen är perfekt till vårens alla primörer, kött och fisk
Bryn steken i en het stekpanna så att den får en fin brun färg. Tillköttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Med rätt tillagningstid, gör det måltiden till en riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips med lammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
Kantareller, tratt, shitake, Karl Johan och eller bruna champinjoner. Såsen. Vilt är knappast något som numera är sällsynt på nyårsmenyn, men likväl ett trevligt alternativ till en helstekt oxfilé
Strö över riven ost och gratinera till en gyllenbrun färg. Putsa köttet från ev sensor och fett. Sås Blanda allt utom maizena i en kastrull och koka upp, smaka av med salt och peppar, red av med ev maizena
(Stek sparris i smör tills de får en brun färg och är mjuka). Salta och peppra älgsteken noga, bryn den i smöret i het panna så att hela älgsteken får en brun färg
Servera med pressad potatis så den goa såsen kommer med. Dagens middag blir bruna bönor med stekt rökt fläsk och då menar vi fläsk som blivit rökat "på rktigt" och inte den sorten som bara har fått rökarom tillsatt
Anki minns att hon gärna gjorde "drickablanning" när hon var barn och drack det tillbruna bönor, Håkan kan absolut inte minnas att han hällde någon mjölk i drickan - han drack den rent